SIP Hunedoara

Sărbătorirea zilei de 5 iunie
07.06.2019

Miercuri, 5 iunie 2019, Inspectoratul Școlar Județean (I.S.J.) Hunedoara, în parteneriat cu Sindicatul Învățământ Preuniversitar (S.I.P.) Județul Hunedoara, a organizat manifestarea denumită generic ,,Omagiu dascălului hunedorean''.

Activitățile s-au desfășurat la sala ,,Spiru Haret'' de la I.S.J. Hunedoara și Casina Bachus în intervalul orar 11:00-14:00, cu participarea a aproximativ 150 de reprezentanți ai unităților de învățământ din județul nostru.

În deschiderea manifestării, Ansamblul Folcloric ,,Românașul'' al Liceului de Arte ,,Sigismund Toduță'' din Deva, ansamblu condus de domnul profesor Ovidiu Demea, a prezentat un antrenant program de muzică populară românească.

În continuare au prezentat mesaje din partea instituțiilor/organizațiilor pe care le reprezintă:
- Maria Ștefănie, inspector școlar general;
- Fabius-Tiberiu KISZELY, prefectul județul Hunedoara;
- Daniel Dan, secretar al județului Hunedoara;
- Paul Rusu, președinte S.I.P. Județul Hunedoara.

În partea a doua a manifestării s-a adus un omagiu colegilor noștri aflați la finalul carierei și care se pensionează la finalul anului școlar. Au fost oferite diplome de onoare, plachete și buchete de flori, alături de aplauzele călduroase ale sălii, precum și recunoștința tuturor pentru efort, dăruire și tot ce au dedicat educației în cariera didactică.

Aspecte de la această manifestare sunt postate la rubrica ,,Galeria foto'', precum și pe contul de Facebook.

Pe de altă parte, în grupele sindicale din unitățile de învățământ s-au organizat, în timpul programului de lucru, manifestări specifice, dedicate acestui eveniment. S.I.P. Județul Hunedoara a alocat pentru desfășurarea acestora un buget special.