SIP Hunedoara

Ședința Comisiei de Dialog Social de la nivelul Instituției Prefectului Județul Hunedoara
18.03.2019

Comisia de Dialog Social de la nivelul Instituției Prefectului Județul Hunedoara a fost convocată pentru data de 14 martie 2019, pe ordinea de zi a acesteia fiind legile educației.

Întâlnirea a fost condusă de prefectul județului Hunedoara, domnul Fabius Tiberiu Kiszely, la aceasta participând, alături de reprezentanții organizațiilor sindicale reprezentative, în primul rând S.I.P. Județul Hunedoara, conducerea I.Ș.J. Hunedoara.

Discuțiile purtate au fost reduse la minimum, dat fiind materialul care a motivat realizarea întâlnirii. În ceea ce privește acest material, un proiect de lege a educației, în legătură cu care S.I.P. Județul Hunedoara și-a exprimat îndoielile privind autenticitatea sa, confirmate de altfel de chiar conducerea MEN, el s-a dovedit un ,,fake news''. Depășit, fără legătură cu modul în care este structurat în prezent sistemul educațional și fără să ia în calcul problemele evidente ale acestuia, caracterul anacronic era de altfel observabil chiar și la o privire superficială.

Concluzia acestei întâlniri? Încercând să ne exprimăm cât mai elegant, dezamăgitoare, dar ilustrativă pentru modul ,,profesionist'' în care se abordează problemele educației, indiferent de contextul în care se realizează acest lucru.