SIP Hunedoara

Ședința Consiliului Liderilor FSE ,,Spiru Haret'' - discuții cu ministrul educației
15.02.2019

Joi, 14 februarie 2019, de-a lungul a aproape nouă ore, s-a desfășurat ședința Consiliului Liderilor FSE ,,Spiru Haret''.

În prima parte a întâlnirii fiecare județ a prezentat problemele specifice cu care se confruntă (în special, aplicarea legii salarizării, efectele OUG 114/2019, planuri de școlarizare, încadrare, normare etc.).

Timp de două ore, la întâlnire a participat și doamna Ecaterina Andronescu, ministrul educației, care a încercat să răspundă problemelor ridicate de liderii județeni. Modul de abordare a problemelor și răspunsurile oferite, inclusiv în ceea ce privește modul în care s-a derulat dialogul, au fost însă dezamăgitoare, mai ales având în vedere experiența anterioară și calitatea dialogului social purtat cu doamna ministru în celelalte mandate.

O sinteză a problemelor identificate și discutate este prezentată în materialul de mai jos.

REVENDICĂRI ale personalului din învățământul preuniversitar față de nerespectarea Acordului încheiat cu Guvernul României în data de 29 noiembrie 2018 și de modul în care reprezentanții Ministerului Educației Naționale înțeleg să aplice prevederile legale în vigoare