SIP Hunedoara

Debirocratizarea activității
04.06.2015

Marți, 2 iunie, a avut loc la Ministerul Educației și Cercetării Științifice o nouă întâlnire având ca subiect debirocratizarea activității din unitățile de învățământ.

Pe lângă reprezentanții federațiilor sindicale și cei ai MECS, la această întâlnire au participat și reprezentanții ARACIP.

S-au prezentat atât propunerile federațiilor sindicale din învățământ cât și cele ale reprezentanților MECS. În urma discuțiilor, s-a stabilit ca pentru următoare întâlnire, care va avea loc pe 22 iunie, departamentele juridice ale organizațiilor sindicale și juriștii MECS să pregătească un document cu toate comisiile obligatorii și cu actele normative în care sunt prevăzute acestea.

Secretarul de stat în cadrul MECS, Vasile Șalaru, a afirmat că prin acest document se va putea vedea la ce comisii se poate renunța printr-un ordin al ministrului educației și la care este nevoie de altfel de acte normative. Acesta a precizat că MECS va face toate demersurile necesare pentru limitarea birocrației din sistem și că activitatea cadrelor didactice se poate vedea la clasă și nu prin zeci de bibliorafturi.