SIP Hunedoara

Proiect legislativ - plata diferențelor salariale și pentru personalul care nu beneficiază de sentințe judecătorești
02.04.2015

Recent, Senatul României a adoptat o propunere legislativă privind plata diferențelor salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat pentru perioada octombrie 2008 - 13 mai 2011.

Astfel, după cum este cunoscut, sindicatele din educație au inițiat o serie de acțiuni în instanțe de judecată solicitând și obținând, numai pentru membrii de sindicat, o serie de diferențe salariale / sume compensatorii pentru perioada menționată mai sus.

Din diferite motive (încadrarea în două unități de învățământ, mobilitatea personalului în acea perioadă, nedepunerea în termen a actelor solicitate membrilor, neglijență etc.), unii dintre colegii noștri, membrii de sindicat, nu beneficiază de sentințe definitive și irevocabile care să le permită încasarea diferențelor / sumelor compensatorii.

Pentru a elimina discriminarea apărută între membrii de sindicat care beneficiază de sentințe și cei care nu beneficiază, au fost demarate o serie de demersuri care s-au bucurat și de sprijinul unor foști colegi sindicaliști, actualmente parlamentari. Aceste demersuri s-au finalizat în una din camerele Parlamentului - Senatul prin adoptarea propunerii legislative. În prezent Proiectul a fost transmis Camerei Deputaților pentru dezbatere și aprobare.